Cestoviny Calamarata 500g

5,90 € –16 %
quattrociocchi cestoviny calamarata 500g
5,90 € –16 % 4,90 € / ks 9,80 € / 1 kg
Skladom (>6 ks)
Možnosti doručenia

Veľké cestoviny typ Calamarata od talianskeho výrobcu Quattrociocchi vyrobené z tvrdej pšenice cez bronzový lis.

 

Detailné informácie

Čerstvý olivový olej
Čerstvý olivový olej
priamo z fariem, plnený do fliaš až pri našej objednávke
Garancia kvality a pôvodu
Garancia kvality a pôvodu
máme analýzy a certifikáty, ale hlavne osobnú skúsenosť s výrobcami
Ocenenia
Svetovo ocenené oleje
sledujeme skutočne odborné súťaže a svetový rebríček
Osobný odber v Bratislave
Osobný odber v Bratislave
Všetky oleje skladom Na Pántoch 18 v Rači
9 rokov na trhu
9 rokov na trhu
Prinášame Vám kvalitné olivové oleje od roku 2016

Podrobný popis

 

Ak milujete cestoviny s morskými plodmi – najmä kalamáre, mušle, krevety a ďalšie dobroty z mora – potom si musíte vyskúšať calamarata! Ako už názov napovedá, tieto cestoviny majú tvar krúžkov kalamárov, čo ich robí nielen krásnymi na tanieri, ale aj dokonalými na kombinovanie s morskými plodmi. Sú trochu hrubšie, s jemne drsným povrchom, takže úžasne držia omáčku. Podobajú sa na paccheri, ale sú kratšie, a, samozrejme, pochádzajú zo slnečného juhu Talianska.

La Calamarata – chuť Talianska na tanieri

V pobrežných oblastiach Kampánie, Kalábrie a Sicílie sa tieto cestoviny tradične varia práve s kalamármi. Najslávnejšia verzia sa volá "La Calamarata" – cestoviny a kalamáre nakrájané tak, že sa navzájom dokonale podobajú! Výsledkom je krásne harmonické jedlo, kde neviete, či si naberáte sústo cestoviny alebo kúsok kalamára. A presne v tom je to kúzlo!

 

calamarata-pasta-closeup1

Recept na dokonalú La Calamarata

Toto jedlo môžete vylepšiť aj ďalšími morskými plodmi, ale kalamáre musia zostať hlavnou hviezdou. A ak chcete prekvapiť hostí, skúste "al cartoccio" – posledných pár minút pečenia prebieha v rúre, kde sa cestoviny aj omáčka krásne spoja v balíčku z alobalu alebo papiera na pečenie. Výsledok? Úžasná explózia chutí priamo na stole!
Perfektný recept na klasické La Calamarata som našiel tu: Calamarata pasta

Iné fantastické variácie

Calamarata je všestranná – skvelá s mixom frutti di mare, čerstvým tuniakom, ale aj s jemnými zeleninovými alebo syrovými omáčkami. Na Sicílii ju často pripravujú s mečiarom, paradajkami pachino, čiernym skalníkom alebo dokonca s pistáciami z Bronte! A čo tak sicílske pesto s mandľami? Alebo pižmová chobotnica – moscardini? Možnosti sú nekonečné!

 

calamarata-pasta-closeup

 

Dodatočné parametre

Kategória: Delikatesy
Pôvod: Taliansko
Objem: 500g
Popis: tvrdá pšenica (semola di grano duro), voda

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz