Cestoviny Calamarata 500g





Podrobný popis
Ak milujete cestoviny s morskými plodmi – najmä kalamáre, mušle, krevety a ďalšie dobroty z mora – potom si musíte vyskúšať calamarata! Ako už názov napovedá, tieto cestoviny majú tvar krúžkov kalamárov, čo ich robí nielen krásnymi na tanieri, ale aj dokonalými na kombinovanie s morskými plodmi. Sú trochu hrubšie, s jemne drsným povrchom, takže úžasne držia omáčku. Podobajú sa na paccheri, ale sú kratšie, a, samozrejme, pochádzajú zo slnečného juhu Talianska.
La Calamarata – chuť Talianska na tanieri
V pobrežných oblastiach Kampánie, Kalábrie a Sicílie sa tieto cestoviny tradične varia práve s kalamármi. Najslávnejšia verzia sa volá "La Calamarata" – cestoviny a kalamáre nakrájané tak, že sa navzájom dokonale podobajú! Výsledkom je krásne harmonické jedlo, kde neviete, či si naberáte sústo cestoviny alebo kúsok kalamára. A presne v tom je to kúzlo!
Recept na dokonalú La Calamarata
Toto jedlo môžete vylepšiť aj ďalšími morskými plodmi, ale kalamáre musia zostať hlavnou hviezdou. A ak chcete prekvapiť hostí, skúste "al cartoccio" – posledných pár minút pečenia prebieha v rúre, kde sa cestoviny aj omáčka krásne spoja v balíčku z alobalu alebo papiera na pečenie. Výsledok? Úžasná explózia chutí priamo na stole!
Perfektný recept na klasické La Calamarata som našiel tu: Calamarata pasta
Iné fantastické variácie
Calamarata je všestranná – skvelá s mixom frutti di mare, čerstvým tuniakom, ale aj s jemnými zeleninovými alebo syrovými omáčkami. Na Sicílii ju často pripravujú s mečiarom, paradajkami pachino, čiernym skalníkom alebo dokonca s pistáciami z Bronte! A čo tak sicílske pesto s mandľami? Alebo pižmová chobotnica – moscardini? Možnosti sú nekonečné!
Dodatočné parametre
Kategória: | Delikatesy |
---|---|
Pôvod: | Taliansko |
Objem: | 500g |
Popis: | tvrdá pšenica (semola di grano duro), voda |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.