Každý kvalitný extra panenský olivový olej je vhodný na varenie, pečenie. Ide o to, že túto kategóriu vám odporúčame kvôli tomu, aby sme našli kompromis medzi kvalitou a cenou. Všetky naše oleje na eshope sú vhodné aj na pečenie a varenie. Ideálny olivový olej na varenie musí mať vysokú tepelnú odolnosť, čo znamená vhodné zloženie mastných kyselín, čiže najmenej 70% kyseliny olejovej, vysoký obsah polyfenolov a musí byť filtrovaný. Pri pečení s olivovým olejom dochádza k transferu polyfenolov napr na zeleninu, ktorú na ňom pečieme. Tá je tým pádom zdravšia ako varená alebo parená. Polyfenoly a samotná kyselina olejová takisto chráni túto zeleninu (alebo mäso) pred prílišným spálením a tvorbe polycyklických aromatických uhľovodíkov (PAH).

Na varenie

Magnasur extra panensky olivovy olej spanielsky
Label
olivovy olej na pecenie magnasur picual
Label
extra panensky olivovy olej Valle de la Luz zo Spanielska
Label

VYPREDANÉ

spanielsky olivovy olej Valle de la Luz
Label

VYPREDANÉ

lahky taliansky olivovy olej San Felice veneto
Label

Zobrazuje sa všetkych 9 výsledkov