Na varenie
Kvalitný extra panenský olivový olej je ideálny prírodný, chemicky a tepelne nespracovaný tuk na tepelnú úpravu. Jeho bod dymu je približne 210°C, ale čo je hlavné, tak tento olej práve svojim zloženým mastných kyselín (cca 75-80 percent kyselina olejová), antioxidantov a polyfenolov nemení svoju štruktúru pod bodom dymu, čiže je oxidatívne stabilný.
Každý kvalitný olivový olej je vhodný na tepelnú úpravu.
V tejto kategórii nájdete olivové oleje, ktoré sú výborné na každodenné varenie vo výhodných cenách.
Najpredávanejšie

Perfektný španielsky olivový olej na šaláty, surovú zeleninu a mäso, ale aj zdravé pečenie a varenie. Jednoducho skvelý univerzálny olej s chráneným označením pôvodu.

Perfektný španielsky olivový olej na šaláty, surovú zeleninu a mäso, ale aj zdravé pečenie a varenie. Jednoducho skvelý univerzálny olej s chráneným označením pôvodu.

Taliansky olivový olej na bežné použitie zo zrelších olív. Sila olejov z Umbrie sa prejavuje v korenistosti a ideálnom použití aj za tepla.

Taliansky olivový olej na bežné použitie zo zrelších olív. Sila olejov z Umbrie sa prejavuje v korenistosti a ideálnom použití aj za tepla.