Octy
Ponúkame Vám výber zaujímavých octov zo sveta. Krásne chute, ktoré sa vyvinuli pri premene z vína na ocot nám otvárajú neskutočne veľa možností dochutenia jedla. Ponúkame Vám octy od juhu Španielska typu sherry, cez Montillu po Modenu a jej aceto balsamico. Takisto sme zaradili našich lokálnych výrobcov, ktorí prinášajú slovenský, prípadne český pohľad na výrobu octov.
Každý ocot má svoju charakteristiku, ukazuje na svoj pôvod v ovocí.
Najpredávanejšie

Octová hustá redukcia dosiahnutá pomalým zahrievaním pri nízkej teplote po dlhú dobu, nič pridané. Krásna plná sladko kyselkavá chuť pripomínajúca hrozienka, slivky, karamel.

Organický vínny ocot z regiónu Montilla - Moriles bez konzervačných látok, karamelov a plný chuti. Vyrobené zo španielskej odrody Tempranillo.

12 ročné aceto balsamico v troch prevedeniach, každé dozrievalo v sude iného dreva a uchovalo si jedinečnosť konkrétnej dreviny.

Tradičný organický ocot z regiónu Montilla - Moriles v štýle sherry octov, vyzretý na dreve, bez konzervačných látok a plný chuti. Vyrobené solera metódou z ekologických vín Pedro Ximénez, pri ktorých sa využívajú iba vlastné prirodzené kvasinky.

Tradičný organický ocot z regiónu Montilla - Moriles v štýle sherry octov, vyzretý na dreve, bez konzervačných látok a plný chuti. Vyrobené z oxidačne zrejúcich ekologických vín Oloroso, pri ktorých sa využívajú iba vlastné prirodzené kvasinky.

Shrub predstavuje pohľad autora na techniku balzamikových zjemnených octov. V tomto prípade Václav Smolík a Ondřej Balatka ich shrub z bio jablčného muštu, jablčného octu zabalený kampotskou kurkumou, koji a zázvorom

Organický vínny ocot z regiónu Montilla - Moriles bez konzervačných látok, karamelov a plný chuti. Vyrobené zo španielskej odrody Tempranillo.

Hustá redukcia z dezertného vína Pedro Ximénez dosiahnutá pomalým zahrievaním pri nízkej teplote po dlhú dobu, nič pridané. Sladká chuť pripomínajúca med, karamel, hrozienka a kávu.

Tradičný organický ocot z regiónu Montilla - Moriles v štýle sherry octov, vyzretý na dreve, bez konzervačných látok a plný chuti. Vyrobené solera metódou z ekologických vín Pedro Ximénez, pri ktorých sa využívajú iba vlastné prirodzené kvasinky.