Olivové oleje
Kvalitný olivový olej je základom modernej kuchyne. Používame ho za studena, na pečenie alebo iba tak samotný kvôli jeho zdravotným benefitom. V každej stredomorskej krajine nájdeme niekoľko veľmi kvalitných producentov olivových olejov. Stavili na vedomosti a technológiu, a preto dokážu vytvoriť oleje úžasnej čerstvej chuti s veľkým prínosom pre naše zdravie. Naše kritériá výberu olivových olejov sú – bezchybná chuť, ocenený kvalitný producent, inovatívne technológie výroby (nepredávame oleje vyrábané tradičnými spôsobmi), ocenenie od odborníkov na svetových súťažiach ako Flos Olei, Mario Solinas, Evooleum, Leone D´Oro, Sol D´Oro, Feinschmecker a sledujeme svetový rebríček World´s best olive oils a EVOO World ranking.
- Španielske olivové oleje
- Talianske olivové oleje
- Chorvátske olivové oleje
- Grécke olivové oleje
- Ochutené olivové oleje
- Na varenie
- Veľké balenia
- Olio Novello
Najpredávanejšie
Extra panenský olivový olej Oro del Desierto je náš osobný favorit, spĺňa všetko, čo má mať kvalitný olivový olej. Flos Olei 99/100. Dokonale vyvážená chuť plná zelených olív so správnou mierou korenistých a pikantných stôp. Zároveň má pôvod na ekologickej farme, ktorá prešla na absolútnu energetickú samostatnosť. Rodina Aguilera sa zameriava na najvyššiu kvalitu spolu s vysoko ekologickým a prírodným princípom.
Taliansky olivový olej zo zelených olív od vysoko oceňovaného producenta. Úžasný skorý zber ikonickej kombinácie frantoio/moraiolo/leccino z Umbrie. Krásna ukážka toho ako má vyzerať intenzívny olivový olej. Flos Olei 99/100
Olivastro, absolútna špička na talianskej scéne, patrí do Hall of Fame ročenky Flos Olei s úžasným skóre 100/100
Najlepší olivový olej na svete - toto označenie si Rincon drží už viac rokov po sebe na základe svetového rebríčka. Najvyššia trieda olivových olejov v súčasnosti – absolútny víťaz dvoch svetových rebríčkov. Predstavte si dokonalú koncentrovanú olivovú šťavu, ktorá chutí ako hodvábny balzam – to je kvalitný španielsky olivový olej Rincón de la Subbética.
Organický olivový olej odrôd arbequina a cornicabra. Krásna harmónia medzi silnými prejavmi a tými ľahkými z arbequiny.
Delikátna chuť čerstvých rajčín, byliniek a orieškov – to je špičkový olivový olej zo Sicílie. Pôsobí univerzálnejšie, nie je silne horký, a preto si vo svete získal veľmi veľa fanúšikov.
Úžasný bio olivový olej z Apúlie odrody Ogliarola pod záštitou hnutia Slow Food.. Tento olej bol vyrobený v spolupráci s majstrom lisovania Nicolangelom Marsicanim, čo nám hovorí jeho dokonalá čerstvá a vyladená chuť a vôňa.
Neskutočný taliansky olivový olej od najväčšieho majstra regiónu Campana. Vyladený do dokonalosti ukazuje čerstvosť, plnochutnosť, ale zároveň jemnosť regiónu Cilento. Lokálne odrody v skorých zberoch s nádherným prejavom.
Absolútna špička. Demeter certifikát, teda biodynamické pestovanie a Flos Olei 100/100 Hall of Fame. Zaujímavá farma a jeden z najharmonickejších olejov odrody picual na svete.